Mijn persoonlijke verhaal;

Tot het jaar 2018 dacht en hoopte ik dat mijn verleden geen effect heeft op mij als persoon en mijn dagelijks leven. In 2018 kwam er een grote omslag. Mijn leven veranderde echter toen ik in een zeer zware mentale klap kreeg, en geen andere uitweg wist te vinden of op dat moment zag. In deze tussentijd maakte ik voor het eerst oogcontact met leden van een arrestatieteam, al snel volgde een eerste tekening.

Nu in 2021 ben ik onwijs dankbaar voor het pad dat ik heb bewandeld, daardoor ben ik gekomen waar ik nu ben in het heden. de gevechten en uitdagingen die ik op mijn pad en met mijzelf heb gehad. Nu 3 jaar later kan ik dankzij de tekeningen die voor mij een uitlaaklep zijn, alle bijzondere ervaringen, alle geweldige mensen die ik heb leren kennen, zorgen dat ik daar positief en dankbaar naar terug kan kijken. Dat mijn verhaal en verleden een kracht zijn geworden, dat ik ben gegroeid, mentaal sterker ben geworden. Maar dat ik vooral heb ervaren dat ik mensen kan toe laten in mijn leven, dat de ups en downs in het heden ontzettend belangrijk zijn om verder te gaan, en verder te blijven groeien. Uiteraard besef ik vooral wat voor een ontzettende bofkont ik ben met een bijzondere positie met mijn tekeningen. Het is voor mij thuis komen in een bijzondere wereld, met bijzondere mannen.

Mijn tekeningen zijn een spiegel, maar ook zeker een onderdeel van wie ik ben, krachtig, liefdevol, persoonlijk en kwetsbaar. De tekeningen hebben geholpen aan het herstel, want mede door de tekeningen heb ik bijzondere mensen leren kennen met hun eigen verhaal die mij elke dag recht in de ogen aankijken.

Omdat de tekeningen onderdeel van mij zijn, blijf ik het belangrijk vinden dat deze tekeningen puurheid uitstralen en een rauw randje blijven hebben. Want wat is er verkeerd aan om je eigen kwetsbaar en open op te stellen? Het afgelopen jaar heb ik geleerd dat dat je authentiek maakt. Het is wie ik ben en waar groei mogelijk is. De tekeningen hebben mij geleerd om mijn eigen open te stellen voor de mensen en de wereld. Het is het comfortabel worden in het oncomfortabele.

Dankzij de tekeningen heb ik vele mooie ervaringen en momenten mogen op doen, bezoeken aan de Dienst Speciale Interventies, het Korps Commandotroepen, een Tandemsprong maken, de minister van defensie mogen bezoeken, oog in oog staan met operators. Ik heb vrienden, maten gekregen die spiegels voor houden. Mensen met bijzondere ervaringen en verhalen die elke dag inspireren. Maar het belangrijkste van de tekeningen dat ze onderdeel van mij zijn. De tekeningen bieden niet alleen een uitlaatklep, maar ze vertellen ook een puur verhaal.

Ik weet het niet goed onder woorden te brengen over hoe dankbaar ik ben, daar zijn überhaupt niet voldoende woorden voor, terwijl dat ik het wel in mijn hart voel. ❤️

Het beste wat je kan doen in je leven is je eigen pad volgen. Bergen kan je niet verzetten maar je kan ze wel beklimmen.

Ik ben ontzettend dankbaar en trots.


Kim Defence Drawings
Defensie & Politie tekeningen
E-mailen
Info
Instagram