Mijn persoonlijke verhaal;

Tot het jaar 2018 dacht en hoopte ik dat mijn verleden geen effect heeft op mij als persoon en mijn dagelijks leven. In 2018 kwam er een grote omslag. Mijn leven veranderde door een paar simpele labels, de eerste was een Burn-out, daarna volgde de label PTSS. In deze tussentijd maakte ik voor het eerst oogcontact met leden van een arrestatieteam, al snel volgde een eerste tekening.

Nu in 2021 ben ik onwijs dankbaar voor het pad dat ik heb bewandeld, daardoor ben ik gekomen waar ik nu ben in het heden. Inmiddels ben werkzaam bij het Opleidings- en trainingscentrum Rijden en Bergen in Oirschot. Inmiddels ben ik PTSS vrij verklaard, en ben ik hoog gevoelig. Mijn tekeningen zijn een uitlaatklep, een spiegel, maar ook zeker een onderdeel van wie ik ben, krachtig, liefdevol, persoonlijk en kwetsbaar. De tekeningen hebben mee geholpen aan het herstel, want mede door de tekeningen heb ik bijzondere mensen leren kennen met hun eigen verhaal die mij elke dag recht in de ogen aankijken.

De tekeningen zijn onderdeel van mij, ze weerspiegelen de persoon die ik ben. Daarom blijf ik het belangrijk vinden dat deze tekeningen puurheid uitstralen en een rauw randje blijven hebben. Want wat is er verkeerd aan om je eigen kwetsbaar en open op te stellen? Het afgelopen jaar heb ik geleerd dat dat je authentiek maakt. Het is wie ik ben en waar groei mogelijk is. De tekeningen hebben mij geleerd om mijn eigen open te stellen voor de mense en de wereld. Het is het comfortabel worden met het oncomfortabele.

Dankzij de tekeningen heb ik vele mooie ervaringen en momenten mogen opdoen, bezoeken aan het Korps Commandotroepen, een Tandemsprong maken, de minister van defensie mogen bezoeken, oog in oog staan met operators, een bezoek aan de DSI en de EOD. Ik heb vrienden, maten gekregen die spiegels voor houden. Mensen met bijzondere ervaringen en verhalen die elke dag inspireren. Maar het belangrijkste van de tekeningen is dat ik mijn eigen aan het leren kennen ben, mijn kracht heb kunnen vinden. De tekeningen bieden niet alleen een uitlaatklep, maar ze vertellen ook een puur verhaal.  

Ik ben ontzettend dankbaar en trots.


Kim Defence Drawings
Defensie tekeningen
E-mailen
Info
Instagram